Želite sretniji život? Započnite cijeniti ove stvari!

1. Započnite cijeniti pozitivne ljude

Započnite cijeniti ljude koji vas ispunjavaju i oduševljavaju, one obične ljude koji vam svojim riječima i djelima uljevaju nadu i daju ohrabrenje. To onda uključuje da se onih ostalih klonite. Neće proći mnogo vremena a vi ćete vidjeti veliku promjenu na sebi.

2. Započnite cijeniti sadašnji trenutak

Putujete li često mislima u prošlost ili budućnost? Ako da, započnite cijeniti ovaj sadašnji trenutak. Možda niste na nekom odredištu na kojem biste željeli biti ali imate mogućnost uživati u svojoj slobodi, u svome domu, u stvarima koje vas raduju. Koliko to budete cijenili toliko će vaš život biti ispunjen.

3. Započnite cijeniti to što ste drugačiji

Čini se da nas društvo želi sve učiniti jednakima. Počinjemo se tako uspoređivati želeći imati što i drugi, izgledati kao drugi, biti kao drugi. Posljedica toga je osjećaj dubokog nezadovoljstva. Prekinite s tim obrascem ponašanja i počnite cijeniti to što ste drugačiji.

4. Započnite cijeniti ono što imate

Istina je da je popis naših želja neograničen. Kada dobijemo ono što smo tražili odmah se usmjerujemo na nešto drugo, tako je naše srce, nikada posve zadovoljno nije. No nije bit problema u tome, problem je što nedovoljno cijenimo ono što imamo. Započnimo to raditi.

5. Započnite cijeniti sami sebe

Nemojte se nepretano podcjenjivati, započnite jednom sebi davati cijenu koju zaslužujete. Nemojte da tek pred kraju života ili ni tada ne shvatite kolika je bila prava vaša vrijednost. Upravo shvaćanje te vrijednosti pokreće u vama ono najdublje – osjećaj da možete biti sretni bez obzira na sve.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha