Život je prekratak da biste tolerirali ovih 10 stvari – 1.dio

Nemojte se samo pomiriti sa životom. Svaki dan vam se nude razni izbori. Budite hrabri i riskirajte s izborima koji su različiti od onih koje ste dosad činili, ali ih smatrate ispravnim.

Ako vam se čini kao da trčite u mjestu, postoji dobra šansa da tolerirate stvari koje ne biste trebali. Vrijeme je da ponovo uzmete život u svoje ruke. Život je jednostavno prekratak da biste tolerirali ovih dvadeset stvari.

1. Ljude koji vas spuštaju

Veze i odnosi bi vam trebali pomagati, a ne vas povrijeđivati. Provodite vrijeme s ljudima koji su pametni, aktivni i slično razmišljaju kao i vi.

2. Poslovnu atmosferu ili karijeru koju mrzite

Nemojte se pomiriti s prvom ili drugom poslovnom karijerom na koju naiđete. Nastavite tražiti. Naposljetku ćete pronaći posao koji volite raditi. Ako se zateknete kako teško radite i uživate u svakom trenutku, nemojte prestati. Na tragu ste nečeg velikog. Težak rad nije težak kad ste koncentrirani na svoju strast.

3. Svoju vlastitu negativnost

Budite svjesni svog unutarnjeg razgovora. U svojoj glavi mi neprestano pričamo sami sa sobom, ali nismo uvijek svjesni onoga što si govorimo i kako to utječe na nas. Počnite slušati svoje misli. Ako čujete negativne misli, prestanite s time i zamijenite ih s pozitivnim.

4. Bespotrebne nesporazume

Recite ono što mislite. Mislite ono što kažete. Govorite jasno. Postavljajte pitanja. Razjasnite stvari sve dok ih ne shvatite.

5. Neorganizirani životni i poslovni prostor

Rasčistite nered. Riješite se stvari koje ne koristite. Praktično organizirajte prostor u kojem boravite, živite i radite.

6. Svoje kašnjenje

Ustanite se 30 minuta ranije kako ne biste morali trčati unaokolo poput luđaka. Tih 30 minuta će vam pomoći da se riješite kazni za prebrzu vožnju, kašnjenja i ostalih nepotrebnih glavobolja.

7. Pritisak uklapanja u gomilu

Često, jedini razlog zašto neki ljudi žele da se uklopite je taj da kad jednom to napravite oni vas mogu ignorirati i nastaviti svojim poslom. Nemojte na to pristati. Vi budite VI, jedina osoba koja i možete biti.

8. Nezdravo tijelo

Vaše zdravlje je vaš život. Nemojte odustati od njega. Jedite pravilno, vježbajte i redovito napravite psihičku provjeru svog stanja.

9. Strah od promjene

Život je promjena. Svaki dan je drugačiji. Svaki dan ima novi početak i novi završetak. Prigrlite to i učinite od njega najbolje što možete.

10. Samo rad, bez igre

Uživajte i zabavljajte se kad god možete. Ako se smiješite, radite nešto ispravno.

Marc & Angel Chernoff, Izvor: Atma

Prijatelj vašeg uspjeha