Život me naučio da svjetlo koje pališ za druge osvjetljava i tvoj put!

Život me naučio da sve stvari u životu ponekad treba staviti na papir tako da lakše mogu zbrojiti i oduzeti ono što mi u životu doista treba i ono što moram eliminirati, tada ću jasno znati na čemu se i manje se zavarati.

Naučio me da postoje pobjede koje će u meni pokrenuti duboke rijeke suza, zato što to i nisu prave pobjede, zato jer sam ušao u natjecanja i utrke koje mi u životu doista nisu trebale jer su mi oduzele unutarnji mir.

Život me naučio da u budućnosti nema toliko stvari kojih se treba plašiti, više me treba zabrinuti moja unutarnja pasivnost, hladnoća, rezigniranost jer nitko mi izvana ne može nanijeti toliko štete koliko je mogu nanijeti sam sebi. Naučio me koliko je važna spoznaja da nikoga nisi povrijedio jer ćeš na kraju svakoga dana imati svoj mir a ne se opterećivati stvarima u odnosima u kojima si mogao i trebao drugačije djelovati.

Život me naučio da svjetlo koje pališ za druge osvjetljava i tvoj put. Upali to svjetlo svojom ljubaznošću, poštovanjem kojega pokazuješ prema svakom čovjeku, stavom kojim se ne izdižeš iznad nikoga već se pokazuješ kao ravnopravan partner svih ljudi. Naučio me da nisam na niti jednoj strani, bilo lijevoj ili desnoj već sam samo na strani onih koji se nazivaju ljudi i koji su svakom čovjeku koje god on bio vjere ili nacionalnosti mogu pogledati brata svoga.

Život me naučio da je lako voljeti ono što voliš raditi ali da trebaš jednako tako voljeti i ono za što te plaćaju da radiš koliko ti to god izgledalo teško jer ćeš jednoga dana u središtu jednog i drugog dati najbolju verziju sebe. Naučio me da budem zahvalan za teške ljude u mom životu jer me oni najbolje testiraju koliko sam otporan i snažan. Puno toga me život naučio ali i uči me svakoga dana koliko god taj dan izgledao nevažan i nevrijedan, znam da je vrijedan i važan jer u njemu još učim.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha