Život ne mora biti savršen da bi bio divan

Ako trava izgleda zelenija s druge strane, vrijeme je da prestaneš buljiti u nju. Prestani uspoređivati svoje sadašnje stanje, prestani kukati kako ništa ne valja s ove strane i – počni zalijevati travu po kojoj hodaš.

Zadovoljstvo nije uvijek u tome da dobiješ što želiš, već spoznaja da si sretan zbog onoga što imaš u ovom trenutku. Ponekad je dovoljno analizirati vlastitu prošlost da bi shvatili koliko smo toga napravili. Toga uglavnom nismo svjesni. Niti smo svjesni da je vrijedilo nešto uraditi čak i kad zadovoljstvo učinjenim nije dugo trajalo. Uvijek nešto gubimo, ali pritom uvijek nešto i dobijamo.

Zato treba cijeniti ono što imamo danas jer život ne mora biti savršen da bi bio divan. To što se mučimo oko nekih stvari ne znači da smo neuspješni. Ako hoćeš da nešto ostvariš u životu, moraš ponekad da se namučiš. Pobjede će nam uvijek izmicati iz ruku ako od početka planiramo kako ćemo se ponašati kad izgubimo. Iako ne možemo kontrolirati sve što se događa oko nas, možemo kontrolirati naš stav prema tome. I zato je u stavu glavna kvaka.

Izvor: www.mudremisli.com

Prijatelj vašeg uspjeha