Život započinje u tridesetoj: A tada treba započeti ovih 10 stvari!

Što smo stariji, to teže mijenjamo navike. Ali i u tridesetim nije kasno da se mijenjamo, i da usvojimo neke nove, pozitivne obrasce ponašanja. Prema Business Insideru, u tridesetim, vrijeme je da počnete da…

  1. … se smijete sami sebi.

„Smijite se sebi, ponekad se nasmijte apsurdnosti života…,“ piše na stranici Quora. Sposobnost da pronađete humor u svojim mukama, važno je za zdravlje i sreću.

  1. … cijenite svoju obitelj i prijatelje.

Kada ste bili tinejdžer bili ste buntovnik, u dvadesetim ste jurili sebe, posao, obrazovali ste se. Tridesete su dobre da ponovo budete u kontaktu sa bližnjima. Nakon mnogo žurki, zabava, proslava, shvatit ćete da ne postoji takvo društvo kao što su naša obitelj i bliski prijatelji.

  1. … pišete dnevnik.

Nekad ne možete da ispričate ili razmotrite važne trenutke u svom životu sa prijateljima. Dnevnik donosi olakšanje, a predstavlja i neku vrstu evidencije.

  1. … zdravo se hranite.

Možda ste ranije bili na dijetama, ali u suštini niste marili da li jedete juhu i salatu ili pizzu. U tridesetim tijelo počinje polako stariti, i možete da budete krepki i zdravi ako se pravilno hranite. To je dobar plan na duže staze.

  1. … štedite novac.

Ako je to ikako u našim uvjetima moguće.

  1. … jurite viši cilj.

Do tridesete, vjerovatno ste maštali da zasnujete svoju obitelj, počnete da živite samostalno, ili da započnete neki svoj biznis. Sada je vrijeme da počnete to i ostvarivati

  1. … učite iz svojih grešaka.

„Sve što nam se događa može da bude način da učimo, da budemo bolji.“ Svi pravimo greške, ali treba da razumijemo što je pošlo naopako.

  1. … razvijate ljubav prema čitanju.

Uspješni ljudi poput Bill Gatesa i Oprah Winfrey strastveni su čitatelji i stalno preporučuju literaturu. Učite od njih. Svakog dana izdvojite bar 30 minuta da pročitate nešto. Ne blog, ili nečiji post, već tiskanu knjigu.

  1. … govorite „da“ prilikama.

Jedno od najčešćih kajanja kada je u pitanju karijera je što se nisu iskoristile mogućnosti koje su se ukazale. Zato, ne odbijajte dobre prilike, makar i malo riskirali.

  1. … definirate svoje osobne vrednosti.

Uvijek trebate znati što su vaši prioriteti. A da biste to znali, trebalo bi da definirate osobne vrijednosti. Možete za početak da nabrojite top tri. Te vrijednosti dalje možete da preoblikujete u osobnu misiju, što će vas motivirati da se krećete ka boljoj verziji sebe.

Izvor: www.bizlife.rs

Prijatelj vašeg uspjeha