Životne lekcije koje nećete naučiti u školi

Iskrenost ponekad nije jednostavno očuvati, jer ona donosi određene rizike. Ona znači i suočavanje sa sobom bez ikakvog kompromisa. Ako tu iskrenost prenesete na ljude oko sebe, postat ćete osoba koja se izuzetno cijeni u društvu.

Onaj tko se nastoji čuvati istine, uvijek može hodati glave podignute na gore. A taj osjećaj nas dovodi do druge lekcije  “stalno očekuj neočekivano”. Život nije jednostavan i nije uvijek sve jednostavno i kako želite.

Stvari krenu nekada nizbrdo, planovi se ne realiziraju, a nepravda je pojava koja stalno vreba iza ugla. Ali ako prihvatite ovu glavnu lekciju izdržati ćete kad vas pogode neke nepravde.

Ono što još niste učili u školi je da treba da pronađete posao koji volite. Svi žele super plaću, ali to ne bi trebao biti osnovni kriterij traženja posla i profesije. Jer obavljati posao koji se ne voli je isto kao i gledati svaki dan u 0sobu koju ne volite.

Nemojte se bojati da u društvu ispadnete manje inteligentni da ne kažemo glupi. To je još jedna  lekcija koju niste učili u školi.  Ako ne pitate nećete ni saznati neke stvari.

Bježite od  dugova i ne trošite  više nego što imate. To je najbitnija lekcija. Morate se truditi oko toga osigurate sebi bezbrižan život. Samo tako nećete podleći dugovima.

Ljubav vas ne čeka iza ugla. Ponekad treba dosta pokušaja i promašaja da bi ste pronašili nekoga tko vam odgovara po svemu.  I to sigurno niste učili u školi.

Izvor: www.ljepota.ba

Prijatelj vašeg uspjeha