Životne mudrosti koje vam mogu promijeniti život!

Motivacijske mudrosti koje su rekle brojne poznate i nepoznate osobe mogu vam iz temelja promijeniti život, posebno kada ne znate kuda dalje…

Ponekad život jednostavno nije lagan, pa nam je potrebna neka utješna riječ, zagrljaj, ukusna čokolada, malo odmora ili pak neka mudra misao koja će nam dati novu perspektivu na život. Zato smo pripremili za vas nekoliko mudrih misli poznatih i nepoznatih osoba, koje su na svoj jedinstven način opisivale svijet i iskustva oko sebe, te svoju mudrost prenijele po cijelom svijetu.

1. Možete živjeti život na dva načina. Jedan način života je da ništa nije čudo. Drugi način života je da je sve čudo. (Albert Einstein)

Dobitak posla, zdravlje, rođenje djeteta, sretno završeno putovanje, ljubav i tako u nedogled možete promatrati kao nešto sasvim normalno u životu, a drugi način je da budete zahvalni za sve dobre stvari u životu, te da ih promatrate kao čudo. Ovo je jedan od načina na koji se može reći da morate biti zahvalni za male stvari u životu, jer svaki proživljeni dan je jedno novo čudo. Zapamtite, mnogi nemaju tu privilegiju.

2. Nemojte suditi dan prema plodovima koje žanjete, nego prema sjemenu koje posijete. (Robert Louis Stevenson)

Najlakše je na kraju ubrati plodove svoga rada, a mnogo je teže stvoriti temelje kako bi ti plodovi nikli, rasli i rodili. Ova analogija može se prenijeti na bilo koje područje života, jer sigurno ste mnogo puta čuli uzrečicu „Kako siješ tako ćeš i žnjeti.“ Nemojte zaboraviti činiti dobra dijela, stvarati dobre temelje, makar se rezultati odmah ne vide. Vjerujemo da će se svaki trud u životu prije ili kasnije isplatiti.

3. Putovanje od tisuću kilometara počinje s jednim korakom. (Lao Tzu)

Sve velike stvari uvijek su počele od nečeg malog. Sve što u životu započinjete, ma kakav izazov bio pred vama, on uvijek počinje od nečeg malog, neke ideje, želje za uspjehom, ljubavi, sreće… Zapamtite, što god željeli u životu postići, morate početi od nekud, a to će biti taj mali prvi korak

4. Život nikada nije pravedan, a možda je i za većinu nas dobro što nije. (Oscar Wilde)

Koliko puta ste se pitali „Zašto se to događa baš meni?“ „Zar sam ja to zaslužila?“ i tako dalje, no koliko puta ste kasnije shvatili kako je možda dobro što su vam se neke stvari dogodile, jer one su vam kasnije donijele možda neke nove vidike i životne perspektive o kojima niste nikada ni sanjali.

5. Život je poput vožnje biciklom. Kako biste održali ravnotežu, morate se kretati. (Albert Einstein)

Život ima smisla samo ako uvijek idete naprijed, ako napredujete, ako se poboljšavate, mijenjate, težite za nečim boljim… Ako odustanete i ostanete na mjestu izgubit ćete životni put ili ravnotežu, te više neće imati potreban smisao.

6. Otiđite od bilo koga ili bilo čega što vam oduzima životnu radost. Život je prekratak kako biste trpjeli budale. (Nepoznat autor)

Jeste li primijetili da svatko u životu prije ili kasnije naiđe na osobnu koja crpi energiju od vas, zamara vas i opterećuje s problemima, žalosti vas, oduzima samopouzdanje i jednostavno širi negativu na vas. Klonite se takvih ljudi i osjećat ćete se bolje, pozitivnije… Život je zaista prekratak i trebate ga provesti s ljudima koji u vama pobuđuju dobre kvalitete djeluju pozitivno…

7. Smisao života nije pronalaženje sebe. Smisao je stvaranje sebe. (George Bernard Shaw)

Koliko puta ste čuli od nekog da je dao otkaz, otišao na dugo putovanje ili čak počeo uzimati halucinogene droge kako bi pronašao sebe. Ono što vam možemo odmah reći da vi znate gdje se nalazite. A, ako želite nešto promijeniti u životu, morate promijeniti sebe, način razmišljanja, način funkcioniranja… Morate stvoriti svoju osobnost, a ne uzaludno tražiti, jer ona je u vama, ma gdje bili.

Izvor: http://zena.hr

Prijatelj vašeg uspjeha