Znate li što u životu hoćete?

Znate li što u životu i od života doista hoćete?

Iako mislimo da znamo što u životu hoćemo, da to pitanje uopće ne treba ni postavljati jer je besmisleno,  da nam je naš cilj posve jasan, kada se nađemo na ledu svojih strahova, sumnja, nedoumica, nesigurnosti počinjemo se pitati gdje je stabilno tlo, gdje ćemo biti sigurni, čemu se izlagati opasnostima kada možemo živjeti u svojoj sigurnoj zoni, počinjemo postavljati još tisuća sličnih pitanja u kojima tek tada shvatimo da zapravo i nismo posve sigurni što to doista hoćemo.

Velika je osoba koja zna što hoće, velika jer je pobijedila nedostatak vjere u sebe i krenula prema svom cilju iako je svjesna tisuća zapreka koje se na njemu nalaze. Osoba koja zna što hoće ne živi tuđe snove, ne pokušava se dodvoravati drugima slijedeći ono što oni misle, govore i rade, već se drži obećanja datoga sebi i ide svojim putem, bez ozbira što na njemu nema nikoga.  Osoba koja zna što hoće ne pita se što drugi o njoj misle i govore već uživa osjećati se dobro u svojoj koži.

Velika je osoba koja zna što hoće jer kontrolira svoje slabosti ne dopuštajući im da one kontroliraju nju. Ona budi zahvalnost kod sebe i drugoga jer zna da je zahvalnost najbolji vjetar u leđa koji vas pokreće naprijed. Osoba koja zna što hoće razvija svakoga dana potpuno jedinstvenu predanost svojim snovima ne dopuštajući negativnim rezultatima i trenucima da je obeshrabre ili teškim problemima da je natjeraju da pomisli da sve to nema smisla.

Otkriće što u životu i od života doista hoćete ne dolazi samo racionalnim putem, dolazi u vašu svijest svim vašim emocionalnim i duhovnim kanalima koji vas učvršćuju u vašim namjerama. Osobe koje znaju što hoće imaju jedan zajednički štit koji ih brani od svega negativnoga što na njih nadire, a zove se optimizam. Uzmite dovoljno vremena za razmišljanje a onda uzmite dovoljno vremena za akciju, samo tako ćete dobiti pravi odgovor na pitanje što u životu i od života doista hoćete.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha