Znate li zašto svaka mama treba imati mamu/prijateljicu za prijateljicu?

Jedno je mama, ona je uvijek vaša prijateljica. Drugo je prijateljica koja je – prijateljica. Ali kada jednom postanete mama divno je imati prijateljicu koja je također – mama – i to ne samo zbog zajedničkih interesa već zbog jednog glavnog razloga!

Ona vas razumije. Ona će vas uvijek razumjeti i nikada vas neće osuđivati, a to mogu samo prave prijateljice koje se svake sekunde mogu smjestiti u vašu kožu, razumjeti vaše probleme, nasmijati vas baš onako kako trebate. Jer su mame kao i vi.

„Neki dan sam otišla prijateljici sa svojim klincem od tri godine kojem to jednostavno nije  bio njegov dan. Počeo je plakati i zanovjetati još na putu k njoj, a prestao je tek kada smo se nakon sat vremena vratili kući. Čim sam ušla frendici pokazala sam joj na licu što me snašlo, a ona je naravno odmah razumjela sve. Nisam se morala ispričavati zbog groznog ponašanja mog djeteta, nisam morala otkazivati druženje, nisam morala biti napeta jer je ona moja dobra prijateljica. I ona je imala dijete te dobi pa točno zna što prolazim.“, napisala je mama Katie Michelle Reyes na portalu Mom.me i malo se osvrnula na činjenicu zašto svaka mama stvarno treba prijateljicu koja je i sama mama.

„Ponudile smo mu grickalice, ali oni je samo gurao rukom. Ona mu je ponudila igračke njene kćeri, ali on ih je samo razbacivao i nastavio plakati. Ja više nisam znala što da napravimo, ali nije mi padalo na pamet da se odmah vratim kući. On nije beba. On jednostavno ima „svoj“ dan, a pritom ne smeta nikom drugom osim meni i mojoj prijateljici. A ona razumije!
Zato me nije čak ni začudilo kada mi je skuhala kavu, ostavila je na balkonu i doslovno me potjerala da tamo sjednem sama dok ona pokušava smiriti moje dijete.

Naravno, lomila sam se malo između toga da joj to ne dozvolim ili da stvarno sjednem i malo uživam u gostoprimstvu. Jer ona će to razumjeti.

Ona će razumjeti moje suze radosnice, moj umor, moju frustraciju zbog djeteta i obaveza, ona će imati milosti prema meni kada ja budem imala jako loš dan, ona će biti uz mene i kada se pogubim u svojoj ulozi majke i kada poželim s malim djetetom krenuti na planinu. Ona će razumjeti. Moje osjećaje, moje trenutne šize, moje snove i moje nade, jer i ona kroči stazom poput moje. Ne mojom stazom, ali stazom koja je popločena sličnim putem.

Ona će uvijek razumjeti. Ona nikada neće hodati po mojoj kući tražeći nakupljenu prašinu niti će me osuđivati ako ih nađe. Ona se nikada neće čuditi brdu prljavog suđa i rublja koje viri iz košare. Ni brdu neopeglanog veša, ni zagorjelih lonaca, ni strganih igračaka koje nemam srca baciti. Ona se nikada neće čuditi ako samo šutnem smeće u kut jer trenutno nemam vremena pospremiti ga ili iznijeti. Ona se nikada neće čuditi ako sam živčana bez ikakvog vidljivog razloga. Ni mojoj masnoj kosi koju ne stižem oprati, ni mojoj mrlji na majici koju sam namjerno odlučila ignorirati. Ona će čak bez da išta kaže pospremiti i očistiti i prihvatiti… Jer ona razumije. I ona živi u „mojim“ cipelama.

Ona će razumjeti i kada joj se po peti put ne javim na telefon, ona će razumjeti zašto sam djetetu danas umjesto obroka dala dvije vrećice smokija i samo će ona razumjeti moje mrmljanje ispod glasa kada svom djetetu kažem „tako ti i treba, kad ti sto puta moram reći!“

I samo će ona razumjeti kada djetetu dam daljinski pa makar ga i strgao, i samo će se ona od srca nasmijati kada se moje dijete onako slatko počerupa s drugim djetetom, a ja nemam ni volje, ni energije, ali ni potrebe da ih rastavim. Ona će razumjeti, neće me osuditi, ali će se zato okrenuti od tog prizora i dobro mu se nasmijati. Jer samo dobra prijateljica zna koliko je jednoj mami smijeh potreban. Bez obzira smijemo li se mom djetetu, njenom djetetu, meni i ili njoj.“

Mi isto tako mislimo da sve naše mamaste stvari može razumjeti samo žena koja je i sama u takvoj situaciji i zato vjerujemo da svaka od vas ima barem jednu baš ovakvu prijateljicu!

Izvor: www.index.hr/

Prijatelj vašeg uspjeha