3 KORAKA ZA BOLJI ŽIVOT – 3.DIO

1. Kroči smjelo – djela će se sama dogoditi…

Uspješni ljudi spremni su na rizike. Njihova uzrečica je: ‘Tko riskira – profitira!’, ne zato što dobro vladaju matematikom, već zato što ne razmišljaju o neuspjehu. Kad se stalno bojiš neuspjeha, nisi sposoban preuzeti ni najmanji rizik.

Normalno je bojati se nepoznatog, ali nije dobro ne suočiti se sa strahom i nepoznato pretvoriti u poznato. Pokušaj, vidjet ćeš da mnogo toga čega se bojiš možeš lako svladati.

2. Ako problem možeš izreći, možeš ga i riješiti…

Edwin Land, izumitelj instant fotografije:

‘Često nam neki problem u glavi izgleda golem, kompliciran i nerješiv. Sjeti se, koliko puta ti se dogodilo da osjećaš ogromnu konfuziju od koje će ti glava eksplodirati? No kad o problemu govoriš na glas, prisiljavaš sam/u sebe da ga razmotriš i nazoveš pravim imenom. Mnoge nejasne stvari postaju ti jasnije kad ih moraš uobličiti u rečenice. Ako nemaš nikog pri ruci tko bi te mogao saslušati, dobro će poslužiti i pisanje.

3. Prihvati život takav kakav je…

…umjesto da stalno želiš biti ono što si zamislio/la! Imat ćeš puno više dobre vibre ne budeš li tražio/la da ovladaš životom. Unaprijed zamisliti kako bi život trebao izgledati nije loše samo po sebi, ali samo ako uživaš u onome što se događa sada.

Ako si u stalnom grču jer sve nije kako si zamislio/la, onda ne možeš odati priznanje onome kroz što trenutno prolaziš, ne možeš uživati ako je dobro, ni nešto naučiti ako je loše.

 

Prijatelj vašeg uspjeha