5 stvari koje ne biste trebali raditi ako želite biti sretni

1. Brinuti se što drugi misle o vama

Jedna od najvećih naših preokupacija jest ona u kojoj se brinemo što drugi misle o nama. Brinuti o tome što drugi misle o vama je čisto gubljenje vremena, jer kada shvatimo koliko drugi malo misle o nama, pitat ćemo se zašto smo to uzimali kao veliki problem. Kako god bilo mišljenje drugih o vama, ono vam ne može niti pomoći, niti odmoći. Brinite se samo da mislite pozitivno o sebi.

2. Odgađati obaveze

Rastrganost obavezama primorava nas na odgađanje poje­dinih stvari. Iscrpljenost i umor tada postaju uzroci odgađanja važnih stvari u našem životu. Preispitajte što vam je važno i što ne smijete odgađati. Zato završite sve obaveze koje su se nago­milale jer ćete samo tako prokrčiti put za dalje.

3. Prepustiti svoj život u tuđe ruke

Često dopuštamo da nam drugi kroje našu budućnost. Tome su razni razlozi. Upra­vo zbog toga smo i nezadovoljni jer i sami imamo želje kakav život želimo živjeti. Stoga ne dopuštajte drugima da budu glavni glumci u vašim životima već preuzmite svoj život u svoje ruke.

4. Trošiti energiju na ogovaranje drugih

Mnogi ljudi svakodnevno troše puno slobodnog vreme­na na razgovor o slabostima drugih ljudi. Umjesto da se kreću prema svojim ciljevima, razvijaju svoje talente, oni se bave onim što čine drugi. Takav način života ne samo da vodi prema vlastitom neuspjehu već ide i u pravcu osobne nesreće.

5. Odnositi se prema drugima onako kako ne bi htjeli da se odnosi prema vama

Zlatno pravilo bilo je i ostaje temelj svih odnosa među ljudima. Iako ga svi dobro pozna­mo jako ga malo primjenjujemo. Zapišite ga negdje na jako vid­ljivo mjesto i pokušajte tokom dana primjenjivati to pravilo što češće. Vidjet ćete kako će vam ono promijeniti život.

Mario Žuvela

Prijatelj vašeg uspjeha