5 stvari koje trebate raditi kako bi imali uspješan radni tjedan

Produktivan radni tjedan najviše ovisi o tome na što ste fokusirani svaki dan.Produktivan radni tjedan najviše ovisi o tome na što ste fokusirani svaki dan, tj. koliko vremena provodite na aktivnosti koje su najvažnije za dobro poslovanje.

Ako mnogo radite, to ne znači da ste najproduktivniji, a na koji način možete postići što produktivniji radni tjedan pomoći će vam izbor Entrepreneura:

1. Prestanite planirati, počnite raditi

Osim kada se radi o tjednim ili mjesečnim planiranjima, ako planirate za vrijeme dok bi trebali raditi, posao ili neće biti napravljen, ili će ga trebati napraviti netko drugi. Stoga, nemojte odgađati nego se bacite na posao.

2. Ne trebate reći “da” na svaki zahtjev

Kako je rekao Warren Bufftet: “Razlika između uspješnih i vrlo uspješnih ljudi je što vrlo uspješni kažu “ne” na gotovo sve. Iako je vrlo često lakše reći “da”, svaki puta kada se složite s nečim što ne pruža dobre rezultate, gubite kontrolu nad rasporedom.

3. Ne trudite se biti pefekcionist

Ako cijelo vrijeme ganjate perfekcionizam, trebat će vam duže da napravite zadatke i biti ćete manje produktivni. Previše ćete vremena potrošiti na jedan zadatak, pa ćete (ne)svjesno zanemariti ostale odgovornosti.

4. Izbacite sve iz glave

Ne oslanjajte se toliko na sjećanje jer vas može iznevjeriti kada vam je najvažnije. Umjesto da se oslonite na vlastitu memoriju, uzmite kemijsku u ruke i zapisujte stvari. Unutar radnog tjedna tako valjano ćete rasporedit  prioritete.

5. Osvrnite se i vrednujte dostignuća

Prije nego započnete novi radni tjedan, a netom što ste završili prethodni, osvrnite se na to što ste postigli, zajedno sa stvarima koje ste imali u planu. Na taj način, naučiti ćete iz grešaka i s novim spoznajama ući u novi i uspješniji radni tjedan.

Izvor: Poslovni.hr

Prijatelj vašeg uspjeha