Prestanite raditi ove stvari i konačno uspijte u životu

Možda nam nećete povjerovati na prvu, no brojne su svakodnevne navike koje koče vašu sposobnost da napredujete u životu. Premda smatrate da nemaju prevelik utjecaj, te loše navike ‘ubijaju’ inteligenciju i onemogućavaju vas da ostvarite ono što želite u životu.

Riješite se stvari koje vas sputavaju, a vjerojatno uzrokuju i to da se loše osjećate – stoga srežite ove navike u korijenu i konačno ostvarite željeni uspjeh, piše lifezap.com.

Stvaranje i procjenjivanje

Nemoguće je istovremeno ići naprijed i natrag, nemoguće je u isto vrijeme ići gore i dolje, a isto vrijedi i za um. Kada pokušavate stvoriti nešto, a u isto vrijeme i ocijeniti uspješnost iste te stvari, nikada nećete završiti svoj projekt. Prvo morate otkriti što želite stvoriti, kako će to funkcionirati, planirati – tek tada ćete moći izraditi projekt ili proizvod, a kada je kreiran i implementiran, tek onda ga možete ocijeniti. Stoga, zapamtite, nekim stvarima je potrebno dati vremena i ne treba pokušavati činiti dva oprečna posla u isto vrijeme.

Mislite da ste stručnjak

Sindrom stručnjaka još je jedna navika ljudi koji ‘ubijaju’ svoju inteligenciju. Kada smatrate da ste stručnjak za sve i svašta, prestajete učiti. U tome slučaju nikada nećete biti dovoljno ponizni da biste saslušali druge i učili iz njihovih iskustava. To će vas samo vratiti korak unatrag i umanjiti vašu inteligenciju. Budite otvoreni prema spoznaji da nitko ne zna sve i da vam svatko može pomoći da naučite nešto novo. Ne samo da ćete tako imati mogućnost naučiti nove stvari, već ćete ispasti manje neuki pred drugima.

Strah

Ako se uvijek bojite neuspjeha, nikada nećete isprobati nešto novo. Vrlo je vjerojatno da ćete više nego jednom doživjeti neuspjeh, pogotovo ako nikada do tada niste radili ništa slično. No činjenica je da ako nikada ne pokušate, nikada nećete ni znati, nikada nećete postati bolji i nikada nećete naučiti nove stvari. Dakle morate eliminirati strah i prihvatiti činjenicu da neuspjeh dolazi sa svime novim što ćete pokušati.

Nedostatak povjerenja

Ovo ide pod ruku sa strahom od neuspjeha. Ako uvijek vjerujete da ćete zabrljati i nemate povjerenja u ono što radite, nikada nećete učiti i rasti. Imajući povjerenja u sebe, čak i ako radite nešto krivo, moći ćete učiti i napredovati, a samim time kretati se naprijed. Tako ćete i razvijati inteligenciju, učiti nove stvari i doživjeti nove stvari u životu.

Stvaranje granica

Iako, naravno, morate imati određene granice, kao što su one po pitanju financija i kapaciteta, prilikom stvaranja lažnih granica kočite svoju inteligenciju i sposobnost učenja. Kada si postavite nepotrebne prepreke, neke stvari nikada nećete ni pokušati ostvariti. Tako ne samo da ćete ‘ubiti’ svoju inteligenciju, već ćete same sebe spriječiti da isprobate i naučite nove stvari koje vas eventualno mogu učiniti uspješnom osobom.

Izvor: T-portal

Prijatelj vašeg uspjeha