SLAGALICA SREĆE

Dobro zdravlje
Tijelo i um su povezani, zato briga o sebi i ispod i iznad vrata značajno dorinosi osjećaju sreće. Zdravlje ne znači nužno biti u formi, već biti u mogućnosti da živite punim plućima. Krećite se, redovno šetajte, plešite ili igrajte frizbi – ovakva blaga fizička aktivnost otpušta endorfin i povećava nivo serotonina.

Altruizam
Nesebično davanje bez očekivanja je jedan od najlakših načina da se dobro osjećate. Altruizam vas povezuje sa drugima, daje vam svrhu. Vaš pozitivan uticaj na život drugih umanjuje sve negativne stvari koje vam se dešavaju.

Humor
Smijeh dovodi do psiholoških promjena koje čine da se osjećate dobro. On pokreće serotonin i dopamin, dok istovremeno nivo hormona stresa kortizola opada. Trudite se da svakog dana iskusite makar jednu smiješnu situaciju.

Duhovnost
Ljudi koji imaju izraženiju duhovnu stranu zadovoljniji su od ostalih. Ova činjenica podsjeća da život možda ima dublje značenje izvan poznatog. Naučnici tvrde da religija pozitivno utiče i na fizičko i na mentalno zdravlje. Osobe koje se redovno mole imaju manje šanse da pate od hipertenzije, anksioznosti i depresije.

Svrha
Imati razlog da svakog jutra ustanete iz kreveta jeste jedan od najvećih podsticaja zadovoljstva. Neki svoju svrhu pronalaze u tome što su dobar roditelj ili supružnik, drugi u svojoj profesiji. To je potpuno individualno, ali je važno da je nešto što vas ispunjava. Kada niste sigurni u svoju svrhu, neka ona postane cilj da je pronađete.

 

Prijatelj vašeg uspjeha