SVI MOŽEMO BITI SRETNI

Globalno istraživanje Ujedinjenih naroda koje je trajalo nekoliko desetljeća objavljeno je u izvještaju “World Happiness Report”. Znanstvenici su se fokusirali na vezu između ekonomskog razvoja i sreće. Rezultati su pokazali da su stanovnici bogatih zemalja sretniji od siromašnih naroda, izvještaj je takođe pokazao da individualno bogatstvo potiče osjećaj zadovoljstva životom samo do određene točke.

Neke druge stvari, poput povjerenja u zajednicu, psihofizičkog zdravlja, kvaliteta državne organizacije i vladavine prava, su važnije. Stručnjaci su utvrdili da provođenje vremena sa obitelji i prijateljima, kvalitetan obiteljski život, te briga o fizičkom izgledu doprinose osjećaju sreće. Negativni efekti na sreću ljudi su duga putovanja na posao i brojni sastanci sa šefovima.

Najvažnije je ipak da svi mi možemo naučiti da budemo sretni tako što ćemo odlučiti da iskoristimo sve prilike koje nam omogućavaju da budemo sretni. Stručnjaci savjetuju da trebamo reprogramirati sva svoja uvjerenja i vrijednosti kako bi mogli steći dobre interpersonalne vještine i donijeti odluku da ćemo se kretati samo među ljudima koji povećavaju mogućnosti sreće.

Prijatelj vašeg uspjeha