4 istine kojih se svakog dana treba sjetiti – 1.dio

Samo ovaj trenutak je tvoj život.

Tvoj život nije ono što se događa između tvog rođenja i tvoje smrti. Tvoj život je između ovoga SADA i tvog sljedećeg daha. Sada – ovdje i sada – je sve ono što čini tvoj život. I zato živi ga do kraja, u dobroti i miru, bez straha i kajanja, i najbolje što možeš sa tim što imaš u ovom trenutku.

Životni vijek ne traje dugo i ti se sam moraš boriti za njega.

Bori se za svoja prava. Bori se za svoja uvjerenja. Bori se za ono do čega ti je stalo. Bori se za ljude koje voliš, i stalno ih podsjećaj koliko ti znače. Shvati da si ovog trenutka veoma sretan samo zato što imaš šansu. Zaustavi se na trenutak i razmisli. Što god ti je preostalo da uradiš, uradi to danas. Sutra nikad neće doći.

Kada odugovlačiš, postaješ rob prošlosti.

Ali kada si proaktivan, to je kao da ti prošlost pomaže da zbaciš teret sa leđa. I zbog toga uradi nešto odmah danas zbog čega će ti tvoje sutra biti zahvalno. To je tako, sutra ćeš biti sretan samo zato što si nešto započeo danas.

Žrtve koje podnosiš danas isplatit će ti se sutra.

Ako trebaš raditi naporno da bi ostvario svoj san – završio fakultet, pokrenuo biznis ili bilo koji drugi oblik osobnog dostignuća koje zahtijeva vrijeme i posvećenost – jednu stvar se uvijek moraš pitati:”Da li sam spreman da živim nekoliko godina onako kako drugi neće, da bih onda mogao da živim ostatak svog života onako kako drugi ne mogu?”

Izvor: Mudre misli.com

Prijatelj vašeg uspjeha