RAZLOZI NEPOSTIZANJA USPJEHA U POSLU – 2.DIO

Ne vjerujete da možete uspjeti. I kad imate određenu ideju i zamisao, vi zapravo duboko u sebi ne vjerujete da možete uspjeti i realizirati zamišljeno. Ne opterećujte se previše mislima “Šta ako…”, radite, trudite se, budite motivirani  – i uspjeh neće izostati!

Postoji neki problem u ljudima oko Vas. Jim Rohn je to lijepo rekao:“Vi ste zapravo srednja vrijednost petoro ljudi sa kojima ste najčešće u kontaktu“. Ili, prevedeno „S kim si, takav si“. Dakle, ako ste okruženi ljenjivcima ili ljudima koji nemaju snove, prihvatite da ste i vi takvi ili jednostavno promjenite ekipu. Ova vas vuče na dole i odvraća od uspeha.

Kajete se i kajete i kajete. „Eh, da sam samo onda uradio ili uradila ovo“, „Da sam onda uradio ili uradila ono“, „A, mogao sam da uradim to, ali nisam“. Ovo su za uspjeh i napredak opasna razmišljanja, ma koliko vam se činilo da su bezazlena.

Igrate na pola radnog vremena. Recimo, jedva čekate vikend da biste se izležavali sa daljinskim u ruci ili sa prijateljima na izletima. Nije poenta da radite kao dragstor. Naravno da morate pronaći balans i odmarati se, ali bar djelić vikenda možete iskoristiti da radite na svom projektu i svojim ciljevima.

Izvor: Psiholog.ba

Prijatelj vašeg uspjeha