ŠTO GOVORI STEPHEN R. COVEY?

 

“Ograničeni smo, ali možemo proširiti granice tih ograničenja. Razumijevanje načela našeg rasta omogućuje nam da potražimo ispravna načela, uvjereni da što više učimo, to se bolje možemo usredotočiti na leću kroz koju gledamo svijet. Ne mijenjaju se načela, nego mjera u kojoj ih razumijemo.”

“Kad čovjek doista odluči otkriti što mu je najvažnije u životu, što doista želi biti i raditi, počne razmišljati u širim okvirima nego što su danas i sutra.”

“Želimo li doista pomoći svojoj djeci da odrastu, možda ćemo morati imati strpljenja i dopustiti im osjećaj posjedovanja te imati mudrosti da ih naučimo vrijednosti davanja, pri čemu im mi sami moramo poslužiti kao primjer. ”

“Radeći na znanju, vještinama i željama, možemo se probiti do novih razina osobne i međusobne djelotvornosti jer napuštamo stare paradigme koje su možda godinama bile izvorom pseudo-sigurnosti.”

“Ja se mogu promijeniti. Mogu živjeti iz svoje mašte, a ne iz sjećanja. Mogu se vezati za svoj neograničeni potencijal umjesto za ograničenu prošlost. Mogu postati vlastiti svoj stvaratelj.”

 

Prijatelj vašeg uspjeha