Ispušite stres!

Imate naporan raspored? Često ste pod stresom ili iscrpljeni? Ono što vam treba je tjedan dana toplica i masaže no pristali biste i na pet minuta mira i tišine? Pogledajte pet djelotvornih načina opuštanja ili pet petominutnih metoda za totalno opuštanje.

Bez obzira radi li se o tome da se zbog zaboravnosti morate vraćati po haljinu u kemijskoj čistionici, trčite po djecu ili na brzinu kuhate obrok, dnevni stres je teško izbjeći. Ono što nam treba je tjedan dana toplica i masaže no pristali bist i na pet minuta mira i tišine.

Evo pet načina koji u realnom vremenu od 5 minuta omogućavaju povrat izgubljene snage:

1. Popijte šalicu toplog napitka (čaja, kave, tople čokolade ili što god već volite):

Uspite topli napitak u pravu keramičku šalicu i lagano je ispijajte 5 minuta. Vjerojatno već znate da je čaj bogat antioksidantima no ni to sad nije najvažnije. Ispijanje toplog napitka je ritual koji opušta bez obzira na dramu koja se odvija oko vas. Obuhvatite toplu šalicu rukama, udišite toplu paru i za samo par trenutaka možete uživati u trenucima mira.

2. Pjevajte svoju omiljenu pjesmu

Ne biste vjerovali, ali slušanje omiljene pjesme i pjevušenje može učiniti čuda za vaše raspoloženje. Dokle god traje pjesma vi ste lansirani u svijet mašte i vedrih emocija koji će vas ponijeti i kad glazba prestane. Vozite li se u automobilu, slobodno spustite stakla i navijte glazbu do kraja.

3. Duboko dišite

Bilo gdje da se nalazite, u automobilu, čekajući u redu ili na poslu – duboko i polako udahnite, opustite trbuh i potpuno ispunite pluća. Zadržite malo dah pa polako izdahnite. Nije li čudesno kako ova instant terapija umiruje i prazni misli od problema? Ako uz to imate i malo ulja lavande – stavite malo između prstiju i prođite preko sljepoočnica i ušnih resica.

4. Napišite što vas muči

Suočiti se s problemom ponekad je dobro u pisanom obliku. Popišite stvari koje vam izazivaju stres. Čak i ako se ne možete odmah koncentrirati na načine rješavanja ovih problema konkretiziranje problema može djelovati umirujuće jer ćete možda po prvi put shvatiti što je uzrok vaših nedaća.

5. Rastezanje

Stanite uspravno, lagano savinutih koljena pa se kralježak po kralježak spuštajte leđima i rukama naprijed prema podu. Neka vas gravitacija vuče prema dole. Zatim se uspravite, prebacite ruke iza leđa i obujmite ih međusobno. Istegnite ramena i gornji dio leđa. Lagano istegnite vrat laganim kruženjem ili spuštajući uho prema pripadajućem ramenu. Ako ste posebno napeti lagano si izmasirajte mišiće oko ramena.

Izvor: Net.hr

Prijatelj vašeg uspjeha